top of page

Hallo, wat leuk dat je mij gevonden hebt! Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of heb je gewoon zin in een gezellige creatieve middag met vriendinnen/collega's/familie? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik doe namelijk niets liever dan anderen kennis laten maken met zijdeschilderen, vilten,

ecoprinten of cyanotypie en tegelijkertijd samen een gezellige en ontspannen tijd te hebben.

nicole_edited.jpg
INTRODUCTIE

Maar wie ben ik? Ik ben Nicole Kruger en een aantal jaren geleden begon ik (weer) met zijdeschilderen. Waarom? Omdat ik nog steeds die 5 kleine potjes zijdeverf in mijn kast had staan waar ik al jaren iets mee wilde gaan doen.

Mijn eerste zijdeschildeperiode, 30 jaar geleden, was maar een korte kennismaking. Dat blijkt wel uit het feit dat ik maar 5 kleurtjes had. Inmiddels zijn we een aantal jaren en aardig wat potjes verf verder. Tot mijn plezier heb ik al veel mensen kennis kunnen laten maken met zijdeschilderen. Naast zijdeschilderen heb ik de afgelopen tijd een aantal workshops aan mijn aanbod toe kunnen voegen die allemaal, zijdelings, met zijde te maken hebben. Ik heb het dan over: vilten, ecoprinten en cyanotypie, stuk voor stuk super leuke workshops die ook zonder enige ervaring te volgen zijn. Wil je het ook eens proberen, neem vrijblijvend contact met me op.

UNIEK AAN DE MUUR EEN WANDKLEED VAN WOL

 

Samen met mijn zus maak ik wandkleden van wol. Eerst wordt de losse wol gelegd, naar eigen idee of naar een voorbeeld op een foto. Als de wol naar zin ligt, begint het viltproces. Het resultaat is in het echt nog veel mooier dan op de foto. Wil je ook zo'n mooi uniek wandkleed, geef me gerust een berichtje.

ECOPRINTEN

Super leuk en als je er eenmaal aan begint, kun je er geen genoeg van krijgen. Wil je bij de basis beginnen dan is een techniekles iets voor jou. Daar krijg je veel informatie over ecoprinten en het voorbewerken van de stof of papier, het zogenaamde beitsen. Ook vertel ik je welke bladeren goed printen en welke een minder mooi resultaat geven. Als je gewoon een paar leuke sokken, tas of sjaal wilt printen, dan kun je een middagworkshop volgen. Interesse.., neem vrijblijvend contact met me op. Deze worskhops staan ook op de planning bij Onss Createlier in Oss. Via deze link kun je daar een kijkje nemen.

CYANOTYPIE

In het voorjaar en de zomer moeten we genieten en gebruik maken van de zon. In de winter beperken we ons tot kleine werkstukjes waarbij we niet afhankelijk zijn van het zonnetje, vandaar dat er technieklessen en complete workshops gegeven worden. Als je daar meer over wilt weten, neem dan vrijblijvend contact met me op.Deze worskhops staan ook op de planning bij Onss Createlier in Oss. Via deze link kun je daar een kijkje nemen.

WORKSHOPS EN CURSUS VILTEN

Het is altijd leuk om jezelf te blijven ontwikkelen en ook ik heb de afgelopen jaren niet stil gezeten.

Ik gaf al allerlei cursussen, workshops en technieklessen rondom zijdeschilderen en nu is daar een superleuke serie over VILTEN bijgekomen. In deze serie snuffelen we aan allerlei vilttechnieken: natvilten, platvilten, droogvilten, naaldvilten, 3d vilten, schilderen met viltwol. Het komt allemaal aan de orde. En het leuke is dat je natuurlijk al deze vilt technieken ook als losse workshop kunt volgen. Heb je vragen? Stuur me een berichtje via het  contactformulier.

 

 

WORKSHOPS ZIJDESCHILDEREN BIJ MIJ

Zijdeschilderen heeft zoveel mogelijkheden dat er altijd wel een techniek is die je aanspreekt. Een keuze maken uit een van de volgende workshops zal dan ook niet zo moeilijk zijn.
I.v.m. de beperkte ruimte op mijn zolderatelier, werk ik alleen op afspraak en in heel kleine groepjes. Ook dat heeft natuurlijk zijn voordelen. Gelukkig heb ik ook bij Onss Createlier een super leuke, fijne, inspirerende en gezellige plek gevonden waar we ruimte genoeg hebben om een  workshop aan kunnen bieden. Als je belangstelling hebt, laat het even weten, via het formulier onder de knop 'inschrijven'.

Ben je wel heel erg toe aan een ontspannen creatief momentje, maar wil je liever niet in een groep, neem ook even contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Wil je met je zussen, vriendinnen, collega's een creatieve middag plannen, laten we samen even brainstormen... Dit kan natuurlijk ook op locatie.

​IEDEREEN KAN ZIJDESCHILDEREN

 

Ben je ook benieuwd waarom je niet hoeft te kunnen tekenen of schilderen om te kunnen zijdeschilderen? Ik laat het je graag zien in deze workshop.
Omdat zijdeschilderen zo veelzijdig is, is het wel handig als je een paar 'trucjes' kent. Met de 'trucjes' of technieken die je in deze beginnersworkshop gaat leren, kun je meteen aan de slag. Natuurlijk wil het oog ook wat, daarom maken we er meteen een leuk plaatje van.

Tijd:13.30/19.30 uur

Prijs: € 27,50

Niveau: beginners

(incl. basismaterialen)

 INSCHRIJVEN

CREËER JE UNIEKE ZIJDEN SJAAL

 

Iedereen kan dit en het resultaat wordt altijd mooi en bijzonder. Het wordt een unieke sjaal, door jou gemaakt in de kleuren die jij mooi vindt en naar jouw ontwerp.

Deze techniek is ook heel geschikt om met wat grotere groepen te doen tijdens een feestje, bedrijfsuitje etc.
Omdat niet ieder mens hetzelfde is, past ook niet elke sjaal bij iedereen. Daarom bekijken we tijdens de workshop welke sjaal het beste bij je past. Afhankelijk van dikte en grootte van de sjaal wordt de prijs berekend. shawl

Tijd:13.30/19.30 uur

Prijs: € 27,50 (excl. sjaal, prijsindicatie € 7,50 - € 27,50)

Niveau: beginners

INSCHRIJVEN 

MAAK OOK ZO'N GEZELLIGE THEELICHTHOUDER

 

Tijdens deze workshop starten we met het kleuren van de zijde in jouw favoriete kleuren. Vervolgens wordt de zijde gefixeerd en verwerkt, zodat je na een gezellige workshop met 2 unieke theelichthouders naar huis gaat.

Tijd:13.30/19.30 uur

Prijs: € 17,50

Niveau: beginners

(incl. basismaterialen)

 INSCHRIJVEN 

OPEN ZIJDE ATELIER

 

Het Open Zijde Atelier is bedoeld voor iedereen die de basistechnieken van het Zijdeschilderen onder de knie heeft. Tijdens deze /bijeenkomst mag je zelf een ontwerp meenemen. Of je gaat gewoon lekker intuïtief aan de slag. We kijken samen even welke technieken bij jou passen deze keer en "off you go". De prijs is incl. basismateriale. Wil je wat anders, bv. groter doek of sjaal, dan kan dat altijd tegen een meerprijs.

Tijd:13.30/19.30 uur

Prijs: € 12,50

Niveau: gevorderen

(incl. basismaterialen)

 INSCHRIJVEN

GALERIE

Naast het geven van workshops en cursussen, schilder ik natuurlijk ook heel graag voor 'mezelf'.

Een aantal van mijn werken zijn te zien bij Onss Createlier in Oss een aantal werken hangen aan mijn eigen muur en een aantal staan in een krat op mijn zolder te wachten op.....

In de fotogalerij, zie je mijn persoonlijke favorieten.

25+ DIY

In 2021 heb ik wekelijks een post op de facebookpagina van Zijdewinkel.nl. geplaatst. Inmiddels heb ik 37 leuke DIY's projecten gemaakt en is het tijd voor iets nieuws. Nou ja, ik verzin vast nog wel wat leuke nieuwe projecten om aan de lijst toe te voegen... Al is het alleen maar om te laten zien hoe veelzijdig zijde is.

ONSS CREATELIER                          

Zo leuk, mijn zijde is ook te zien bij Onss Createlier aan de Schakel 2 in Oss. Onss Createlier is voor kunstenaars, kunst-makers en mensen die hun hobby willen professionaliseren. Er worden zelfgemaakte unieke producten verkocht, kunstenaars zijn er aan het werk met hun ambacht, kunst of hobby en er worden creatieve workshops gegeven op allerlei gebieden (tekenen, schilderen, macramé, stippen, boetseren, zijdeschilderen). Ik zal daar op vrijdag regelmatig te vinden zijn. Loop eens binnen.

Informatie over Onss Createlier en het complete aanbod vind je op de website

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
EN VERDER...

Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen en te laten zien. Maar omdat ik liever zijdeschilder dan een website bijhoud, verwijs ik je graag naar facebook en Instagram. Op facebook en/of pinterest zijn fotoalbums te vinden met leuke fotoseries over:

2021: Zijdeschilderen: 25+ DIY's

2020: Iedereen kan zijdeschilderen

2020: Zijdeschilderen voor jong tot oud

2019: Challenge veelzijdige zijde (30 dagen 30 technieken)

2018: Challenge 30 sjaals in 30 dagen.

bottom of page